icon-envelopeSOLICITĂ OFERTĂ

Proiectele noastre

Schimbările climaterice reprezintă una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă lumea astăzi. 
Doar 1,5 grade ne separă de depășirea limitei de încalzire globală, cu efecte devastatoare asupra mediului și calității vieții noastre.
​De aceea, la TeraSteel prin proiectul Planet Passionate, am fixat obiective concrete pe următorii 10 ani pe 4 mari direcții: energie, carbon, circularitate și apă.​
Energie

Energie

 • 60% din consumul de energie electrică să fie generat direct în fabrică începând cu 2025 prin intermediul centralelor solare instalate.
 • Instalarea sistemelor solare fotovoltaice pe toate clădirile de producție până în 2026

Carbon

Carbon

 • Plantarea a peste 10.000 puieți până în 2030 in scopul reducerii emisiilor de cabon din atmosferă.
 • 40% din utilajele din dotare (stivuitoare,combilift-uri) să fie electrice până in 2024
 • Toate mașinile companiei să fie cu emisii zero până în 2030.
 • 50% din achizițiile de mașini noi pentru parcul auto să fie  mașini electrice până în 2025.

Circularitate

Circularitate

 • 50.000 de sticle PET colectate si reciclate până în 2025
 • Zero deșeuri reciclabile ale companiei la groapa de gunoi până în 2025.
 • Zero deșeuri ale companiei la groapa de gunoi până în 2030

Apă

Apă

 • 630.000 de litri de apă pluvială reciclați  incepând cu 2023
 • Reducerea consumului de apă de la rețea cu 50% incepând cu 2023.
 • 7 proiecte de curățare a albiilor râurilor până în 2025


De ce Planet Passionate?


​Dezvoltarea sustenabilă a unui business înseamnă strategie, dincolo de cifre. Sustenabilitatea în afaceri înseamnă capacitatea de a te dezvolta cu impact minim asupra resurselor naturale, de a crea mai mult cu mai puțin. Înseamnă implementarea de soluții durabile cu ținte clare în ceea ce privește consumul de energie din surse regenerabile, scăderea emisiilor de carbon, circularitatea materiilor în natură și salvarea rezervelor de apa potabilă.​

Energie verde

Cu ajutorul celor 1016 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișurile fabricilor noastre din România, 23% din energia consumată pentru producerea panourilor termoizolante este provenită din energie solară , respectiv 60% din energia consumată pentru producerea profilelor zincate la rece.

Stivuitoare electrice

Prin achiziția de stivuitoare electrice pentru activitățile zilnice de logistică, reducem consumul de combustibil Diesel cu peste 11 tone anual.

Combaterea defrișării

Combaterea defrișării este complicată, însă plantarea unui copac stă în puterea noastră. Echipa noastră a plantat peste 2000 de puieți de molid și larice, în localitatea Bistrița Bârgăului.

Combaterea poluării cu plastic

Poluarea cu plastic este o problemă majoră la nivel mondial, iar combaterea este urgentă. Tocmai de aceea, ne-am angajat să respectăm cu strictețe un set de reguli și obiceiuri, prin care reușim să reciclăm peste 250 kg de pet-uri de plastic anual.

Circularitatea apei

Prin acțiunile noastre de zi cu zi, putem economisi apă și putem contribui, fiecare dintre noi, la o lume mai bună. Cu ajutorul sistemului de colectare a apei pluviale vom reuși să reutilizăm peste 700 metri cubi de apă anual.

Mașini electrice

Mașinile electrice nu vor lua cu asalt piața, dar va fi o îmbunătățire treptată pentru noi toți. Autoturismele non-poluante, 100% electrice – ce sunt utilizate pentru activitatea companiei, reprezintă doar un prim pas spre un mediu mai curat.

Educație pentru natură

Nu toate sălile de clasă au patru pereți, iar natura este un instrument care îi ajută pe copii să experimenteze nu doar mediul înconjurător, ci și pe ei înșiși. Împreună cu copiii TeraSteel, vizităm Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj-Napoca, o locație specială, plină de inspirație pentru iubitorii de natură și frumos.

Curățarea râurilor

În compania noastră am demarat acțiuni concrete de reducere a consumului, astfel încât într-un an am colectat și reciclat cca.500 m3 de apă pluvială. Mai mult, ne implicăm activ în ceea ce înseamnă curățarea albiilor râurilor in zonele în care ne desfășurăm activitatea și în restabilirea ecosistemelor naturale. Împreună facem o lume mai bună.
Se încarcă...